Móri Polgárőrség Honlapja

MENÜ

Jubilált a Móri Polgárőrség!

 

Megalakulásának 20.évfordulóját ünnepelte Polgárőrségünk.A tagok és meghívott vendégeik egy díszvacsora keretében emlékeztek vissza az elmúlt évekre.Kezdetben 11 fővel indult a működés gyalogos szolgálatokkal.A jelenlegi Elnök Müllner Tibor 2008 óta látja el ezt a feladatot.Azóta Polgárőrségünk nagy fejlődésen ment át:létszámunk jelentősen emelkedett, új irodát kaptunk,Ifi Polgárőrök léptek állományunkba,egy Renault Traffic kisbuszt nyertünk pályázaton,valamint folyamatosan fejlesztjük felszereléseinket Polgárőrjeink új egyenruhákat kapnak.

Kitüntetéseket vehettek át:

Rendőrség részéről:     -Holczingerné Kovács Ilona

                                  -Miskolczi János Zsolt

                                  -Müllner Tibor

Önkormányzat részéről:

                                  -Müllner Tiborné

                                  -Horváthné Széber Éva

                                  -Bányai László

                                  -Id.Rideg Ferenc

                                  -Tóth István

                                  -Holczingerné Kovács Ilona

                                  -Müllner Tibor

OPSZ részéről:

                                  -Hajnal Sándorné

                                  -Hegedűsné Papdi Éva

Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöke Dr.Túrós András a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát adta át Mór Város Polgárőr Egyesületének!

 

 Tisztelt Tagok!

 

 A Móri Polgárőrség nevében szeretnénk megköszönni egész éves kitartó,fegyelmezett munkátokat.

Sokszor embert próbáló körülmények között vigyázzátok a közbiztonságot,távol a családtól,ünnepek alatt,munka után,éjszaka mindíg ott vagytok és végzitek INGYEN a rátok osztott feladatokat.Kiemelkedően nagy fegyelemmel és rutinnal dolgoztok.Mi a sikerességünk titka?A családias,összeszokott társaság.

KÖSZÖNJÜK A MUNKÁTOKAT!

/Vezetőség/

 

MINDENKINEK BÉKÉS,BOLDOG KARÁCSONYT ÉS SIKEREKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNUNK! 

 

 

Karácsonyi Adományozás

 

Ismét,mint az előző két évben is voltunk rászoruló családoknál és személyesen vittük el az összegyűjtött adományokból összeállított csomagokat.Karácsonyi manócska és angyalka látogatta meg a gyerekeket.84 kisgyermeknek csaltunk mosolyt az arcára.

Lakossági Értesítés!

 

Mór Városi Önkormányzat beruházásában a Móri Petőfi Sándor Általános Iskola új épületének építése a Mór,Ady Endre u.48/2 hrsz.ingatlanon (meglévő főépülettel szemben)2016.július 25. napján megkezdődik.A kivitelezés befejezésének várható időpontja 2017.január 31.napja.Így 2016.augusztus 25-2017.január 31.között az Ady Endre u.48/2 hrsz-ú ingatlan(építési telek)előtti szakaszát a gépjármű forgalom elől lezárjuk,a gyalogos közlekedés biztosított lesza meglévő iskola mellett.A gépkocsi forgalom az Ady E. u-ban a Kossuth L.u. városhoz közelebbi ágán egyirányú bemenő,a másik ágán egyirányú kimenő forgalommal lesz biztosítva..Az Ady E. utcának a Wekwrle u. és azépítési terület előtti lezárása közötti szakaszán a gépkocsi forgalom kétirányúra változik.

 

 

 

Tömegbaleset veszélyes anyaggal – katasztrófa-felszámolási gyakorlat Móron

 

Polgárőreink is részt vettek a lent említett eseményen,melyen útzárással segítettük a gyakorlat sikeres lebonyolítását.

 

Autóbusz, veszélyes anyagot szállító jármű és személygépkocsi tömegbalesetének műszaki mentési gyakorlatát tartotta a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség október 15-én, csütörtökön délelőtt Móron. Az úgynevezett katasztrófa-felszámolási együttműködési gyakorlatot Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. A feladatok végrehajtásában a Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezete, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület, a fehérvárcsurgói és a csókakői önkéntes tűzoltó egyesület, valamint a rendőrség és a polgárőrség vett részt.

A gyakorlat feltételezése alapján jelentős mennyiségű csapadék hullott a balesetet megelőző 24 órában Mór térségében. A rossz látási és útviszonyok miatt az Akai út és Mester utca kereszteződésében egy személygépkocsi az iparterület dolgozóit szállító busznak ütközött. Az autó mögött haladó, veszélyes anyagot szállító jármű vészfékezett, de az újabb ütközést már nem tudta elkerülni, nekicsapódott a személygépkocsinak, és a hátulján fennakadt.

A gyakorlathoz a KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. által biztosított, forgalomból kivont, leselejtezett autóbuszon a gépjárművezetővel együtt tízen ültek. A személyautóban és a veszélyesanyag-szállítóban a sofőrök egyedül utaztak. A sérültek saját erejükből nem tudták elhagyni a járműveket. A balesethez elsőként a móri önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik az ismeretlen veszélyes anyag miatt légzőkészülékben, sugárbiztosítás mellett kezdték meg a felderítést. Egy sérültet - aki kiesett az autóbuszból - biztonságos távolságra vitték. A móri önkormányzati tűzoltók a veszélyesáru-szállítóban lévő dokumentumok alapján beazonosították a vegyi anyagot, amely metil-klórformiát volt, tűzveszélyes, maró és mérgező anyag. A katasztrófavédelmi mobil labor szakemberei a környezettől teljes elszigeteltséget és védelmet biztosító gáztömör védőruhában közelítették meg a járművet, miközben méréseket végeztek. A műszerek adatai alapján a hordó, amelyben a veszélyes anyagot szállították, nem rongálódott meg, a metil-klórformiát nem szivárgott. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a személyautó és a veszélyes anyagot szállító jármű vezetőjét a székesfehérvári hivatásos tűzoltók hidraulikus feszítővágó eszközökkel szabadították ki a roncsok közül, miközben a hivatásos tűzoltók másik egysége a Fehérvári Tűzoltó Egyesülettel, a fehérvárcsugrói és a csókakői önkéntesekkel közösen, hordágyon mentették ki az utasokat a buszból. A sérülteket Magyar Vöröskereszt önkéntesei a helyszínen felállított és működtetett mobilkórházban látták el. A gyakorlat a rendőrség baleseti helyszínelésével ért véget.

A feladatok végrehajtását Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató értékelte. A tapasztalatok összegzésénél kiemelte, hogy a hasonló közös rendezvények célja a társszervekkel történő szoros együttműködés, és a több szervezetet érintő feladatok koordinatív összehangolásának gyakorlása, valamint a résztvevő felek munkamódszereinek, eszközeinek megismerése. Emellett mind a hivatásos, mind pedig az önkormányzati és az önkéntes tűzoltóknak egy kiváló lehetőség, gyakorlati felkészítés a tömeges baleseti helyszíneken és a veszélyes anyagok jelenlétében történő beavatkozásokra.

 

 

Asztali nézet